Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Νησιά με ασυνήθιστα σχήματα


 Η φύση πάντα μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες της. Στον πλανήτη μας υπάρχουν εκπληκτικά τοπία.Τα νησιά είναι πολύ όμορφα από μόνα τους. Αν όμως τα κοιτάξουμε από ψηλά θα δούμε ότι κάποια από αυτά έχουν ασυνήθιστα σχήματα. 
Λίγη φαντασία χρειάζεται!!

Καρδιά


Φωτογραφία europeanspaceagency
Galezniak ή νησί του έρωτα. 

Το νησί αυτό βρίσκεται στο κανάλι Pasman της Αδριατικής, ανάμεσα στα νησιά Pasman και Turanj στην ηπειρωτική Κροατία. 
Είναι από τα λίγα σημεία του κόσμου με φυσικό σχήμα. Είναι έναιδιόκτητο νησί και καταγράφηκε για πρώτη φορά από το Google Earth το 2009 κερδίζοντας έτσι το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Φωτογραφία  feastoffun.com

Μπούμερανγκ


Φωτογραφία  Storm Crypt
Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας βρίσκεται μια ομάδα  από 750κοραλλιογενείς ύφαλους, νησιά και ατόλλες που ονομάζονται Spartly. Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών των Φιλιππίνων και της Μαλαισίας. Ένα από αυτά τα νησιά είναι κι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, το οποίο έχει σχήμα μπούμερανγκ.

Δελφίνι


Φωτογραφία  Mangiwau
Το Flores είναι ένα από τα νησιά Lesser Sunda, τα οποία βρίσκονται ανατολικά της Ιάβας στην Ινδονησία. Η φωτογραφία που βλέπετε πάνω δείχνει μέρος ενός κοραλλιογενούς ύφαλου, στη βόρεια ακτή του Flores. Το σχήμα του μοιάζει με δελφίνι.
Στην κάτω φωτογραφία βλέπετε ολόκληρο το σχήμα του ύφαλου.
Φωτογραφία  Mangiwau

Καπέλο


Πηγή φωτογραφίας
Το νησί Vatu Vara βρίσκεται στον βορειοδυτικό τομέα των νησιώνΦίτζι. Έχει διάμετρο 3 χιλιομέτρων στη βάση του και μια ψηλή κορυφή, που το ύψος της φτάνει τα 305 μέτρα.  Λόγω της κορυφής αυτής, που του δίνει ένα ασυνήθιστο σχήμα, έχει πάρει το όνομα""νησί-καπέλο". 
Είναι ιδιόκτητο νησί και σήμερα ακατοίκητο.
Πηγή φωτογραφίας

Χαμογελαστό πρόσωπο


Φωτογραφία  Manukan
Το Tunku Abdul Rahman είναι ένα θαλάσσιο πάρκο, που αποτελείται από πέντε νησιά και βρίσκεται στη Μαλαισία. Τα τρία από αυτά, που ονομάζονται Mamutik (πάνω αριστερά), Sulug (πάνω δεξιά) και Manukan (κάτω), σχηματίζουν το χαμογελαστό πρόσωπο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Σαλάχι


Φωτογραφία  Arenamontanus
Το νησί Ebelo βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Kattegat, κοντά στη βόρεια ακτή του νησιού Funnen, στη Δανία. Καλύπτει μια έκταση δύο τετρ. χλμ. 
Το καλοκαίρι έχει δύο κατοίκους, ενώ το χειμώνα είναι ακατοίκητο. Το Ebelo συνδέεται με το νησί Ebeloholm με έναν διάδρομο άμμου,μήκους 1,5-2 χλμ., ο οποίος πολλές φορές είναι βυθισμένος στο νερό.

Βενετσιάνικη μάσκα

Φωτογραφία  bjoern
Το νησί Hunahandhoo είναι ένα από τα πολλά νησιά των Μαλδίβων. 
Αποτελεί μέρος της ατόλλης Haa Alif, στο αρχιπέλαγος των Μαλδίβων, που περιλαμβάνει 42 νησιά από τα οποία τα 14 είναι κατοικημένα.

ΠΗΓΗ: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου