Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εκπληκτικά τοπία που θα σας ταξιδέψουν!


Επειδή όλοι χρειάζονται μερικά λεπτά χαλάρωσης στην διάρκεια της ημέρας δείτε αυτές τις φωτογραφίες για να ξεφύγετε έστω για λίγο...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι χειρότερες φυλακές στην ιστορία

Tower of London, Λονδίνο – Αγγλία

Αρχικά κατασκευάστηκε ως φρούριο από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή για να εδραιώσει την εισβολή του το 1066. Αργότερα διάφοροι Βασιλείς το επέκτειναν και το οχύρωσαν με πύργους για να διατελέσει ως ένα ασφαλές κάστρο για τη διαμονή τους και για να φυλακίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Σήμερα είναι γνωστό ως τόπος φύλαξης των κοσμημάτων της Βασιλείας.

Οι φύλακές του φορούν έως και σήμερα τις παραδοσιακές στολές και επιπλέον ξεναγούν τους τουρίστες στο εσωτερικό του. Διάσημα πρόσωπα της Βρετανικής ιστορίας «φιλοξενήθηκαν» στα κελιά των πύργων του και μερικοί είχαν τραγικό θάνατο. Στον πύργο επίσης μπορείτε να δείτε το προσωπικό οπλοστάσιο των βασιλέων και συχνά γίνονται αναπαραστάσεις σημαντικών γεγονότων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτικότατη ιστοσελίδα του Πύργου του Λονδίνου.

Τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο


Η δουλειά δεν είναι ντροπή! Τι κάνεις όμως όταν το επάγγελμα σου είναι ένα από τα παρακάτω ; Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά όσο και να σας φαίνεται παράξενο είναι επαγγέλματα !

10 – Αυνανιστές ζώων


Οι μεγάλες φάρμες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης σε ζώα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος που πρέπει να πάρει τον «σπόρο». Εδώ αναλαμβάνει ο επαγγελματίας αυνανιστής ! Έχει δύο τρόπους να το κάνει: O πρώτος είναι με ένα ειδικό μηχάνημα που με μικρές δόσεις ηλεκτρικής ενέργειας παίρνει το σπέρμα του ζώου και ο δεύτερος είναι με τον παραδοσιακό τρόπο (!)