Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα





Εκατομμύρια λαμπάκια, χιλιάδες μέτρα καλώδιο, εκατομμύρια στολίδια. Τόσα υλικά χρειάστηκαν για να στολιστούν τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου.


Τα 10 μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου





Πόσα δωμάτια πρέπει να έχει ένα ξενοδοχείο για να το χαρακτηρίσετε “μεγάλο”; Όποια κι αν είναι η απάντησή σας, σίγουρα δεν σας ήρθε στο μυαλό ο αριθμός 7.500! Ναι, τόσα δωμάτια έχει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Διαβάστε που βρίσκεται και ποια είναι τα υπόλοιπα εννέα!


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

10 μέρη που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε



Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένες τεχνολογικά είναι οι πόλεις που ζείτε, δεν σας έρχεται κάποια στιγμή η διάθεση να τα παρατήσετε όλα και να σηκωθείτε να φύγετε για το πιο παράξενο αλλά και απόμακρο προορισμό; Δεν υπάρχουν φορές που νιώθετε το άγχος να σας πνίγει, την βουή της πόλης να σας κουράζει τα αυτιά, την ανάγκη να ξεφύγετε από όλους και από τα πάντα;

Οι άνθρωποι έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη μας σε σημείο που ίσως και να μην χωράει επισκευές. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη όμορφα βουνά, λίμνες μπλε νερά, υπέροχοι ωκεανοί με υπέροχα νησιά. Ο πλανήτης μας έχει πολλά μέρη που κόβουν την ανάσα και προκαλούν δέος. Τοπία που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσετε με επιτυχία την απόδραση σας από την καθημερινότητα.

Οι 10 πιο γνωστές πόλεις φαντάσματα



Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μια πόλη να έχει εγκαταλειφθεί. Οικονομικοί λόγοι, φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές που προκαλούνται από πλημμύρες, κυβερνητική δράση, ανεξέλεγκτη ανομία ή ακόμη και πόλεμο.

Κάποιες από τις εγκαταλελειμμένες πόλεις-φαντάσματα είναι πλέον τουριστικά αξιοθέατα, ενώ άλλες μπορεί να είναι επικίνδυνο ή παράνομο να τις επισκεφθείτε.

Γνωρίστε 10 από τις πιο συναρπαστικές πόλεις-φαντάσματα σε όλο τον κόσμο.



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το πιο επικίνδυνο πτηνό στον πλανήτη

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι το περίφημο Cassowary, γνωστό στους περισσότερους για την ομορφιά του και τα εντυπωσιακά χρώματα που έχει στο κεφάλι και το λαιμό του αλλά και για τη μεγάλη ομοιότητά του με τη στρουθοκάμηλο.



Οι βραβευμένες φωτογραφίες του National Geographic

..για το 2011

Το National Geographic ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας για το 2011 , και οι εικόνες δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικές.



Ο Shikhei Goh από την Ινδονησία πήρε είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου βραβείου για την εικόνα ενός dragonfly με τίτλο «πιτσίλισμα». Ο Goh θα δει την φωτογραφία του δημοσιευμένη στο National Geographic και θα πάρει σαν βραβείο $ 10.000.

Οι πιο περίεργοι δρόμοι του κόσμου




Δείτε τους πιο περίεργους δρόμους του κόσμου

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

15 Λίμνες που ειναι δύσκολο να πιστέψει κανείς οτι υπάρχούν


Θαυμάστε λίμνες που αλλάζουν χρώμα, λίμνες σε ηφαιστειακούς κρατήρες, λίμνες γεμάτες με μέδουσες του γλυκου νερου. Αυτές ειναι μερικές απο τις λίμνες που θα δούμε παρακάτω αναδεικνύωντας έτσι το μεγαλείο της φύσης.




1. Kelimutu: Tρείς λίμνες που αλλάζουν χρώμα, Ινδονησία


Κι όμως, είναι πραγματικές...


Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες που κοιτάζοντας τις ο θεατής, θα ορκίζονταν ότι είναι βγαλμένες από το γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας Photoshop.